Založ si blog

Rok Ivety Radičovej

Nie každý e-mail môže potešiť. Tento od administrátora blog.Pravda.sk ma potešil. V maili mi zablahoželal za ocenenie najčítanejšieho blogu „List Ivete Radičovej“, ktorý si prečítalo 26 890 čitateľov. Priznám sa, odmena nepatrí len mne. Zaslúžila sa o ňu, žiaľ, v prvom rade premiérka Iveta Radičová. Moje úprimne myslené a sformulované slová zobrala ako ranu pod pás od svojho priateľa. Nepomohlo ani moje vysvetlenie, ani ďalší vývoj na našej politickej scéne. Text blogu sa naplnil za pol roka. Jej vláda bola odvolaná a všetky chyby a prešľapy sa Ivete zosypali do lona ako múka z roztrhnutého vrecka. Škoda, čakal som od nej viac činov, ako ohnivých rečí na záver svojho predstavenia v kresle premiérky. Je to škoda pre nás, občanov Slovenskej republiky, ktorým nie je jedno, kam sa naša spoločnosť uberá. Navyše je tu aj zopár tých, ktorým nie je jedno kam sa uberá celá Európa. Trpíme za nedostatok morálky v politike. Necháme sa balamutiť klamstvom, pokrytectvom a mafiánskymi spôsobmi tých, ktorých volíme. Iste, je to len na pár rokov. Ale moc v nesprávnych rukách vie urobiť poriadny chaos a katastrofu v spoločenstve, ktoré má len jednu ambíciu, žiť a prežiť v spokojnosti a dostatku.

Sme pred ďalšími voľbami. Opäť nás budú staré tváre oslovovať a presviedčať, aby sme išli k urnám a volili práve ich. Pribudnú k nim nové, nečitateľné tváre, o ktorých nič nevieme. Možno to budú súčasní televízni moderátori, krásne manekýnky, milo sa tváriaci intelektuáli, prípadne jednoducho vyzerajúci hlupáci. Je len na tejto spoločnosti, koho si vyberie. Mám zlú predtuchu, že môj blog političke nebol posledný. História sa bude opakovať. Len dúfam, že menej bolestivejšie ako v tomto „roku Ivety Radičovej“.

 

Ľubo Belák

26.10.2011

Chceme vojnu alebo mier?

16.07.2024

Ak by sa niekto rozhodol odpovedať na otázku v názve článku, tak pochybujem, že by chcel vojnu. Podľa Jana Szczepańského, poľského sociológa, je vojna ozbrojený boj za dosiahnutie politických cieľov. V teórii poznáme občiansku vojnu, horúcu vojnu, studenú vojnu a svetovú vojnu. Tá posledná predstavuje ozbrojený konflikt veľkých rozmerov. V novodobej histórii ľudstva sa [...]

RTVS v čiernom?

24.06.2024

Tentoraz budem osobný. Mám za sebou takmer celý život spojený s televíziou a rozhlasom. Už ako päťročný som sedával v televíznom štúdiu na Zochovej ulici, kde teraz sídli VŠMU a počúval som rozprávky tety Viery Bálinthovej. Ešte predtým som sa párkrát odviezol malým autobusom od kina Pohraničník na Kolibu, kde začínalo vysielať úplne prvé televízne štúdio. Môj [...]

Kam mieri v mieri Európa?

11.06.2024

Napriek zhodnej podobe slova „mieri“ sú jeho významy v súčasnosti nepríjemne odlišné. Zväčša sa mieri na nejaký terč, prípadne na iný objekt, napríklad aj na človeka. Používa sa k tomu luk, gumipuška, pištoľ, puška, samopal. Alebo je to smer, kam sa uberáme. Mier, podstatné meno neživotného mužskému rodu, takýto rozsah významov nemá. Buď je mier, žijeme v [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Ľubomír Belák

Pohľad do kultúry a médií

Štatistiky blogu

Počet článkov: 73
Celková čítanosť: 296854x
Priemerná čítanosť článkov: 4066x

Autor blogu

Kategórie